In gesprek met Marc in een oud gevangenis

Eens in de zoveel tijd gaan wij langs bij klanten om ze beter te leren kennen. Én om te checken of de koffie net zo goed smaakt als bij ons. Dit keer gingen we het Amsterdamse IJ over, op bezoek bij een van onze eerste klanten: Marc Redmeijer!

We spreken met hem af bij ’t Buro, een door hem en Marion Evenhuis beheerde co-working space. Samen met creatieve, maatschappelijke en sociale bedrijven hebben zij een oud politiebureau omgetoverd tot een fijne werkplaats. Het pand bestaat uit een aantal ruimtes voor vaste huurders, daarnaast hebben ze in de voormalige politiecellen fijne, betaalbare en flexibele werkplekken gecreëerd voor zzp’ers en kleine bedrijven. ‘t Buro is ook een geschikte locatie voor kleinschalige evenementen, lezingen, tentoonstellingen, optredens etc.

Best uniek, om een oude gevangeniscel aan te bieden als vergaderruimte! Hoe ben je daar zo op gekomen?

“En heel handig, want het is er bijna geluidsstil! Het is een lang verhaal maar laten we het er op houden dat ik er in ben gerold. Voor mij was dit totaal nieuw, maar ik was er toevallig bij betrokken en toen zagen mijn partner Marion en ik hier de mogelijkheid in om dit als flexplekken te verhuren. Toen hebben we besloten om het te doen: samen een oud politiebureau omtoveren tot iets leuks. We zien het als een leermoment.”

En wat is er sindsdien allemaal op je pad gekomen?

“Ik ben van origine regisseur, dat is mijn main job. We willen hier een plek waar een muzikant kan repeteren maar een flexwerker moet ook goed kunnen werken. Het is een leuke mix van rasechte Amsterdammers en import. Naast toffe projecten die ik doe als filmmaker, zoals een documentaire maken over het klimaatneutrale Costa Rica, is dit een leuke afwisseling om met anderen in contact te komen.”

Hoe is het om in Costa Rica te werken?

“Super, die opdrachten zijn voor mij de krenten uit de pap. Ik wil mij in mijn werk zoveel mogelijk richten op bedrijven met een purpose, op duurzame oplossingen zoals Circulaire Economie. Ik vind het inspirerend om een verhaal te vertellen en te horen van merken die er toe doen en Bundles is daar één van. Conscious marketing heeft wat mij betreft de toekomst, waarbij bedrijven worden gepromoot die iets goeds doen voor onze planeet. Als ik naar mezelf kijk wil ik echt alleen nog maar bewuste keuzes maken op het gebied van consumeren. Het is jammer dat er nog niet heel veel aanbod is qua circulaire concepten. Alhoewel, het verhaal wordt wel steeds helderder en beter vertaalbaar naar de praktijk zoals bijvoorbeeld materialen paspoorten en abonnementsmodellen.”

Hoe kwam het dat je overstapte naar het CoffeeBundles abonnement?

“Wij proberen hier alles zo duurzaam mogelijk in te richten. We hadden hier een Nespresso staan, maar de cups leveren eigenlijk zo veel waste en het is daarnaast duurder. Bundles sprak mij juist zo sterk aan omdat het te vergelijken is met dat Nespresso cupje. Echt op die manier wordt het verhaal heel concreet voor mij en een goede reden om over te stappen. Ik vind het fantastisch apparaat én je hebt altijd heerlijke koffie op de deurmat. Later ben ik ook op mijn woonboot thuis overgestapt.”

Op welke manier probeer jij je leven duurzamer te maken?

“Ik zie het als een hobby! Om mijn gedrag te veranderen is bewustwording heel belangrijk en zo probeer ik mijn keuzes te maken. Zo wil ik bijvoorbeeld graag duurzamere kleding kopen, iets dat overigens nog best lastig is. Zeker met mijn lengte kan ik in tweedehandswinkels niet slagen. Toch zie ik het als een uitdaging en het maakt me creatiever. Dit probeer ik ook terug te laten komen in mijn werk als regisseur maar ook in de organisatie van de Re:set Filmavonden. Er is iets gaande in onze maatschappij, iets dat zich als een olievlek kan verspreiden. Ik denk dat Bundles en Moyee Coffee hier een aandeel in hebben en daarom vertel ik ook altijd iedereen die langskomt op ons kantoor over het concept.”

Jij bent wel een groot fan zeg! Er zijn vast nog wel verbeterpunten voor ons. Vertel!

“Ja klopt, ik kan na twee jaar tijd en meer dan 6000 koppen koffie op ‘t Buro wel zeggen dat ik fan ben. Maar, ik vind het soms onduidelijk hoe ik de zakken van de koffieboontjes moet recyclen, zit er nu plastic of niet in? Daarnaast vind ik ook dat het Siemens apparaat duurzamere grondstoffen moet bevatten zodat het beter kan worden gerecycled.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *