FAQ Koffie

Het koffieabonnement


Bij het abonnement krijg je een Siemens koffiezetapparaat in bruikleen. Bij de eerste bezorging ontvang je een pakket met vier smaken hoge kwaliteit én FairChain Moyee koffiebonen. Deze kun je uitproberen en je favoriete smaak (of smaken) kiezen. Voortaan zullen we jouw keuze automatisch bezorgen. Wisselen kan altijd!


We hebben drie abonnementen. Het abonnement ‘De Kleine Genieter’ is al beschikbaar vanaf een minimale afname van gemiddeld 2,5 kopje per dag. Voor het abonnement ‘De Liefhebber’ is dit 4 kopjes per dag en voor ‘De Grootgebruiker’ 10 kopjes per dag. Drink je een maand minder koffie, dan wordt dit automatisch als reserve meegenomen.


Het abonnement is maandelijks opzegbaar. Als je binnen 5 jaar opzegt dan brengen we een ‘Verplaatsbijdrage’ in rekening voor het ophalen, schoonmaken en herplaatsen van het apparaat. Deze bijdrage is € 50,-. We verrekenen de verplaatsbijdrage met de borg.


Wij schrijven het apparaat af in 7 jaar naar een restwaarde van € 150. Dat betekent dat je hem daarna voor deze prijs kan overnemen. Daarvóór betaal je de winkelwaarde (€ 799) verminderd met de met pro rata afschrijving over de afgelopen abonnementsperiode.


Het apparaat verbinden we met het internet zodat we kunnen aflezen hoeveel kopjes koffie je drinkt. Zo weten we precies wanneer het tijd is om nieuwe koffie naar je te sturen. De koffie ontvang je in kleine zakken zodat het precies door je brievenbus past én lekker vers blijft!

De Moyee koffie


Jazeker! Je kunt een proefpakketje bestellen. Afhankelijk van het apparaat dat je nu hebt (of dat je bijvoorbeeld kan gebruiken via een vriend of familielid), kun je bonen, filtermaling, espressomaling of cups proberen. We sturen je de drie smaken Moyee koffie op in een brievenbusdoos (net als bij de bezorgingen van het koffieabonnement). De prijs van het proefpakketje bij Moyee is € 20. Wij bieden dit aan voor € 10. Als je besluit het abonnement af te sluiten krijg je hele proefpakket cadeau!

 

Je bent natuurlijk ook welkom bij Bundles of bij Moyee op kantoor om gezellig een kop koffie te komen drinken.

Moyee koffie wordt ook in veel horecagelegenheden geschonken. Wil jij weten waar de dichtstbijzijnde gelegenheid zit om de koffie uit te proberen? Neem dan even contact met ons op!


FairChain betekent dat Moyee de koffie niet alleen laat verbouwen in Ethiopië (en binnenkort ook in andere koffieproducerende landen), maar dat ze daar ook de bonen branden en verpakken. Daardoor ontstaat lokaal meer werkgelegenheid, kennis en winst.

Tegenwoordig koopt Moyee de koffie met behulp van Blockchain technologie in van een heleboel kleine koffieboeren. Hierdoor wordt volledig transparant welke boer welk bedrag heeft ontvangen voor zijn bonen en kan de eindgebruiker traceren waar zijn koffie precies vandaan komt.


Moyee heeft 4 verschillende soorten koffies en biedt daarnaast ook Decafé aan (wat ook gekozen kan worden in ons abonnement). Hou je van een fruitige koffie? Of wil je een powershot waar je een hele dag op kan springen? Misschien is een gebalanceerde koffie wel meer iets voor je. Het is allemaal mogelijk!

 

100% LIMU

Moyee’s FairChain verhaal begon allemaal in Limu, Ethiopië. Deze specialty coffee uit de Kaffa-streek, de geboorteplaats van koffie, bezit mooie complexe volle aroma’s en smaken. Een frisse full-bodied koffie met een licht-fruitige afdronk van jasmijn en cacao. Deze koffie wordt in 13 minuten langzaam gebrand op 197 graden Celsius. Proef de bloemigheid en citrus aroma’s!

 

TWO TO TANGO

Partnership staat bij Moyee hoog in het vaandel. Dus is besloten twee bonen te laten samenwerken. Dat werkte! De fruitigheid van de Limu die gemengd wordt met de zoetere, warme smaken van ongewassen Jimma geeft een goede balans. Deze blend geeft je een warme, volle cacao-achtige smaak met een afdronk van basterdsuiker en lichte fruitigheid. A match made in coffee heaven!

 

DARK SIDE

Kan het niet sterk genoeg? Dan is deze koffie voor jou gemaakt. Step into the dark en geniet van een super-intense, volle, lekkere bittere koffie met aardse aroma’s en pure chocolade-smaken. Italian coffee, eat your heart out. We present you: The Dark Side!

 

TRIPLE PLAY

Wil je een volle, donkere, mooi gebalanceerde koffie? Dan is de Triple Play jouw koffie! Een powerbak vol chocoladetonen en karamelaroma’s. Deze 3 bonen geven je een gevoel van energie, liefde en toegankelijkheid. Hoge intensiteit en een licht, maar elegant bittere afdronk. A hell of a way to start up your day!


Je betaalt 35 cent per gezet kopje of 25 cent met een vast maandbedrag van € 15. Daarvoor krijgen je telkens bonen opgestuurd en een apparaat in huis. Je kunt je eigen bonen gebruiken, maar dat is zonde, want je krijgt de Moyee bonen gewoon thuisgestuurd en gefactureerd.


Het apparaat heeft een aparte koffielade voor bijvoorbeeld decaf filter- of espressomaling. Je kunt per kopje kiezen welke soort koffie je wilt, zonder dat je nieuwe koffie in het apparaat hoeft te doen. Je kunt dus ook kiezen voor de decaf espressomaling van Moyee, eventueel in combinatie met een andere smaak.

De Bundles service


Als er iets met het apparaat aan de hand is komen wij het ophalen via onze samenwerking met Post NL. De monteurs van Siemens controleren het apparaat en vervangen zo nodig enkele onderdelen. Binnen ± 3 dagen wordt het apparaat weer netjes bij jou thuis bezorgd.


Nee, helaas leveren wij geen vervangend apparaat. Je zult je dagelijkse dosis cafeïne dus even op een andere manier moeten organiseren. Je minimale afname voor de betreffende maand wordt uiteraard gecorrigeerd voor de periode dat het apparaat niet bij je thuis staat.


Met de Bundles app kun je allerlei dingen regelen, zoals een verhuizing doorgeven, je facturen inzien en van koffiesmaak wisselen. Daarnaast staat de app vol met tips, filmpjes en recepten om jou te helpen je ultieme koffiesmaak te ontdekken, nieuwe dingen uit te proberen en zaken als onderhoud en schoonmaken zo makkelijk mogelijk te maken.

Het apparaat: de Siemens EQ6


Jazeker, hiervoor heeft het apparaat een speciaal buisje, verbonden met een slangetje aan het apparaat. Plaats het buisje in een melkkoeler of gewoon een pak melk of beker en bevestig het slangetje aan het apparaat. Je cappuccino, latte of latte macchiato is ready to go! Verbind het buisje met het apparaat en doe de andere kant in het melkreservoir. Een glas met melk werkt ook prima!


Het Siemens apparaat, de EQ6 (type TE653311RW) behoort tot de luxere versies van de EQ6 lijn van Siemens. Hij heeft een luxe display, maakt diverse koffiespecialiteiten met één druk op de knop en heeft een constante zettemperatuur en waterfilter om een perfecte smaak te garanderen.

 

De belangrijkst specificaties zijn hier weergegeven:

✓ Waterfilter voor de ultieme koffiesmaak en een langere levensduur van het apparaat

✓ Innovatieve sensoFlow doorstroomverwarming voor een constante zettingstemperatuur

✓ Koffie- en melkspecialiteiten kunnen eenvoudig geselecteerd en bereidt worden door het aanraken van het display

✓ Maalgraad eenvoudig aan te passen

✓ Een compleet automatische reiniging van de melktoevoer via het AutoMilkClean

✓ Extra sterke koffie met een minder bittere smaak dankzij het dubbele maalproces. De maximale druk in de zetkamer is 19 bar.

✓ De afmetingen van het koffiezetapparaat zijn 385 x 301 x 458 mm (h x b x d)

Door intelligente programma’s en slimme toepassingen gebruiken de apparaten weinig energie, wasmiddel en water.

Volgens de principes van de circulaire economie blijft Siemens tijdens de totale levensduur verantwoordelijk voor het koffiezetapparaat. Dat betekent dat we door efficiënt onderhoud, reparatie, refurbishment, remanufacturing en recycling meer waarde uit de apparaten halen.


Je kunt maandelijks je contract opzeggen. De machines die wij terugkrijgen refurbishen we samen met Siemens op professionele wijze. Dat betekent dat ze volledig nagekeken en gereinigd worden. Mocht je veel waarde hechten aan een nieuw apparaat dan kunnen we daar rekening mee houden.