Miele apparaten - zuinig gebruiken

Topkwaliteit: haal alles eruit wat erin zit

Yes! Heb je gekozen voor een Bundles abonnement? Daar zijn wij super blij mee en we gaan er alles aan doen om jou te laten zien dat je de juiste keuze hebt gemaakt! Het maakt niet uit of je hebt gekozen voor een wasmachine, wasdroger of vaatwasser, we willen je graag een paar tips geven voor je begint! Bekijk de specifieke tips die horen bij het abonnement dat je hebt gekozen!

Zowel de wasmachine als de droger heeft de EcoFeedback optie. Daarmee kan je voor de start bij ieder programma het energie- en (eventueel) waterverbruik opvragen. Na afloop krijg je via de EcoFeedback het exacte verbruik door. Dit verschilt van de eerdere prognose omdat de wasmachine of droger het programma aanpast op de hoeveelheid wasgoed. Leuk om mee te spelen en te kijken wat je kunt besparen door slimme wasprogramma’s te kiezen!

Wasmachine verhuur schone wereld

De Miele W1 wasmachine

Ook al sta je op het punt om de crème de la crème van de wasautomaten te gaan gebruiken, het is handig om deze top 10 tips even te bestuderen voor je aan de slag gaat!

  1. De automatische dosering helpt je om zonder te knoeien precies de juiste hoeveelheid wasmiddel te doseren. Dit systeem werkt met de Ultraphase TwinDos wasmiddelen van Miele, maar ook met je eigen vloeibare wasmiddel. Bestel bij ons de Navulflacons. Je kunt de te doseren hoeveelheid instellen via ‘menu’ → doseren. Als je de helft kiest van de totale aangeraden hoeveelheid zit je al goed!
  2. De wasmachine heeft een speciale technologie waardoor je licht vervuilde kleding kunt wassen op 20 graden! Dit bespaart enorm veel energie, want de meeste energie wordt gebruikt voor de opwarming van het water. Hou er wel rekening mee dat je een geschikt wasmiddel gebruikt dat bij bij 20 °C oplost!
  3. Zorg dat het apparaat stevig en waterpas staat. Is dit niet (meer) het geval? Laat het ons dan direct weten. Na het doseren van te veel wasmiddel is instabiliteit namelijk de grootste veroorzaker van problemen.
  4. Wassen op 60°C kost iets meer stroom maar moet toch 1 keer per 20 wasbeurten gebeuren. Daarmee blijft de wasmachine en dus ook jouw kleding goed schoon. De wasmachine geeft hierover een melding “Hygiëne info”, Mocht je toch wat muffe geurtjes gaan ruiken, draai dan een keer een programma ‘Apparaat Reinigen’ met een lege trommel.
  5. Is het al te laat? Stinkt je wasmachine omdat je al te lang geen heet programma hebt gedraaid? Laat het apparaat een keer leeg draaien op 75 graden (programma Apparaat Reinigen). Gaat de geur niet weg vraag ons dan om wat reinigingsmiddel op te sturen per mail.
  6. Heb je een uitgebreide en goed onderhouden garderobe en was je vaak speciale textielsoorten? Maak dan gebruik van Capdosing als aanvulling op speciale wasprogramma’s. De cap inhoud wordt precies op het juiste moment in het proces gedoseerd en is afgestemd op de textielsoort.
  7. Maak af en toe het rubberen manchet in de deuropening schoon. Hier kan wat zeep en kalk blijven zitten waardoor het kan gaan stinken of het manchet kan gaan lekken. Controleer de rubberen ring rond de deur en trommel ook regelmatig op beschadigingen en losse voorwerpen.
  8. In het filter wordt allerlei materiaal opgevangen. Zorg dat er geen losse voorwerpen in de was zitten. Deze kunnen in de pomp van de wasmachine belanden. Maak ook het pluizenfilter voor de pomp ten minste één keer per half jaar schoon.
  9. Ook het zeefje bij de watertoevoer moet af en toe schoongemaakt worden. Reinig dit één keer per half jaar.
  10. Ongelukje? De wasmachine heeft voor bijna iedere vlek een speciaal programma. Wijn of vetvlekken worden efficiënter behandeld als je de juiste wasfunctie selecteert. Dit kan gewoon tijdens het selecteren van één van de wasprogramma’s.

De Miele T1 wasdroger

Ook als je een Miele wasdroger gaat gebruiken is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken zodat we samen zorgen dat je zo min mogelijk energie gebruikt en samen goed zorgen voor het apparaat.

  1. Je kunt de deurfilters gemakkelijk aan de voorkant uitnemen. Doe dit na iedere droogbeurt door er even met je hand overheen te gaan.
  2. Naast de twee pluizenfilters in de deur zit er nog een sokkelfilter achter het klepje links onder op de droger. Haal eens in de 6 weken even alle filters uit het apparaat en spoel ze af onder de kraan. Als de droger de melding ‘pluizenfilter reinigen’ geeft dan moet je ook het sokkelfilter reinigen. Haal het sokkelfilter er uit als de droger aan staat, maar niet tijdens een programma.
  3. Als je aan het stofzuigen bent in de buurt van de droger staat ga dan ook eens even met de stofzuiger langs de openingen van de droger om het stof weg te zuigen.
  4. Maak af en toe de trommel van de droger goed schoon. De trommel is voorzien van sensoren die via de trommel meten wat de droogtegraad van de was is. Door wasverzachter- en wasmiddelresten in de was, kan er een onzichtbare laag op de trommel ontstaan waardoor het meten wordt verstoord. Houdt daarom de trommel goed schoon. Het liefst met een schuurspons en niet te veel schoonmaakmiddel.
  5. Hou er bij de installatie van de droger rekening mee dat er niets voor de opening van de luchttoevoer of het afvoerrooster van de warme lucht staat!

 

Vaatwasser

Sinds kort hebben we ook een vaatwasser in het assortiment. We zijn nog druk bezig om de data die we verzamelen te analyseren maar we willen je wel alvast de volgende top drie tips meegeven:

  1. Spoel je je servies volledig af voordat je het in de vaatwasser zet? Dat hoeft niet! Afschrapen is voldoende, de vaatwasser doet de rest.
  2. Net zoals bij de wasmachine raden we het aan om af en toe een heet vaatwasprogramma te draaien zodat de machine schoon blijft van binnen. Door het hete water verdwijnen vuil- en zeepresten zodat er niets gaat verstoppen. Je kunt dit het best doen zonder vaat en met speciale reinigingstabletten.
  3. In de bodem van de vaatwasser zitten twee filters. Houdt deze filters goed schoon. Grote afvalresten blijven hierin hangen en kunnen verder glippen als ze er te lang zitten waardoor de pomp verstopt raakt. Kijk daarom ook altijd goed onder de filters bij het schoonmaken ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *