wasmachine, wasdroger, vaatwasser - duurzaamheid - circulair-wassen

Circulair Wassen

Met Bundles willen we de oude economie om zeep helpen en de transitie naar de circulaire economie in gang zetten. In de circulaire economie worden producten hergebruikt en wordt verspilling van waardevolle grondstoffen voorkomen. Fabrikanten ontwerpen alleen goede wasmachines en drogers die worden gebruikt én hergebruikt. Dit heeft voordelen voor fabrikanten, consumenten en de maatschappij. Een echte win-win-win dus.

In het circulaire systeem gebruik je de wasmachine en droger zonder dat je ze bezit. Ze blijven eigendom van een fabrikant of dienstverlener die expert is op het gebied van ontwerp, productie, onderhoud, reparatie, gebruik en hergebruik. Omdat jij betaalt per wasje heeft deze partij er baat bij dat je zo veel mogelijk wasjes kan draaien zonder dat de wasmachine vervangen hoeft te worden. In dit systeem profiteren fabrikanten van goed ontworpen apparaten, niet van geplande slijtage en hoge verkoopaantallen. Uiteindelijk zorgt een overstap naar de circulaire economie dat we met lagere kosten allemaal betere apparaten kunnen gebruiken.

Wij zijn opgericht om te bewijzen dat circulair wassen werkt. We werken samen met Miele om wasmachine en drogers circulair te maken. Met ons softwareplatform maken we het mogelijk om voor gebruik te betalen, de onderhouds- en reparatiekosten te beperken en met minder energie, water en wasmiddel schoner te wassen. Als onze klanten hun abonnement opzeggen geven we de wasmachine of droger een opknapbeurt en plaatsen we hem – bijna als nieuw – bij een nieuwe klant. Als de apparaten niet meer functioneren, dan repareren we ze en als ze niet meer te repareren zijn, dan halen we ze uit elkaar en upgraden we ze tot kwalitatief goede machines. Wij zien kapotte apparaten dus niet als afval maar geven ze een nieuw leven.

Als we hebben bewezen dat we met zijn allen klaar zijn voor het nieuwe systeem kunnen we de belofte van de circulaire economie waarmaken en kunnen we het gebruik van goede apparaten goedkoper maken dan het bezit van wegwerpapparaten. Ook zullen we bijdragen aan het circulair ontwerpen van apparaten die nog langer mee gaan, demonteerbaar zijn of geüpgrade kunnen worden met de nieuwste technologieën.

Een circulaire dienst is op dit moment nog niet goedkoper dan een wegwerpproduct bezitten. Het is al wel goedkoper dan een wasmachine huren, een wasmachine leasen of een wasmachine op afbetaling. Pas als we met zijn allen laten zien dat we klaar zijn met de wegwerpmaatschappij zal dit veranderen door de juiste investeringen en schaalvoordelen. Door deze campagne willen wij samen met jullie bewijzen dat we klaar zijn voor een circulaire economie en stimuleren we onze partners en concurrenten om mee te doen met deze verandering.